Omega 3

Omega 3 vetzuren zijn zó enorm belangrijk voor je psychische en lichamelijke gezondheid, dat ze een speciale plaats krijgen in mijn aanpak.

In het moderne voedingspatroon hebben de meeste mensen een tekort aan Omega 3-vetzuren en krijgen ze teveel Omega 6-vetzuren binnen. Door een disbalans tussen deze twee vetzuren kunnen vele klachten ontstaan, zoals een hoge bloeddruk, chronische ontstekingen, een overactief immuunsysteem, vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen, depressie en PMS.     Twee keer per week vis eten is onvoldoende om deze balans recht te trekken.                            Halen we dit überhaupt?

Waar draagt een goede vetzuurbalans aan bij?

  • Een goede celstofwisseling, wat zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen (ontgiften).
  • Omega 3 werkt ontstekingsremmend en heeft hierdoor een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Een goede stemming en ontwikkeling van het brein.
  • Een evenwichtige hormoonbalans. Het is een mega goede ondersteuner bij hormonale klachten, zoals stemmingswisselingen, opvliegers en menstruatieklachten.
  • Een hoge stressbestendigheid (hormoongevoeligheid).
  • Mooiere huid en haren (UV-bescherming en hydratatie van binnenuit).
  • DHA draagt bij aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en van de normale hersenfunctie.
  • EPA en DHA dragen bij aan een normale werking van het hart en verlagen hierdoor het risico op hart- en vaatziekten.

De moderne wetenschap laat steeds meer zien hoe belangrijk visvetzuren (Omega 3-vetzuren: EPA en DHA) zijn. Door je vetzuurverhouding in balans te brengen kun je veel klachten voorkomen en/of aanpakken. Denk hierbij aan darmklachten, hormonale klachten, vermoeidheid, stressgevoeligheid, ontstekingen, verminderde concentratie, moeite met afvallen of gewrichtsklachten. Daarnaast is Omega 3 heel belangrijk voor je hersenen (en ook de hersenontwikkeling van kinderen).

Ik adviseer daarom de visolie van Eqology te gebruiken Deze visolie is hoog gedoseerd, heeft de hoogste zuiverheid en laagste oxidatiewaarde. Hierdoor wordt de kwaliteit van de Omega 3-vetzuren gewaarborgd. Het is veruit de beste visolie en hierdoor ervaar je snel resultaat.

Klik op het filmpje voor meer informatie.

Meten is weten. Je kunt de visolie bestellen met starttest. Je test je Omega 6/Omega 3 ratio voorafgaand aan het gebruik van de visolie en krijgt na 4 maanden opnieuw een test thuisgestuurd.

Feit blijft dat we vaak niet voldoende visvetzuren binnen krijgen voor een optimale balans. Twee keer per week vis eten is niet voldoende. Halen we dit überhaupt?

“Ik raad daarom iedereen aan om minimaal twee keer per week vis te eten en daarnaast visolie te gebruiken. Zowel preventief als bij klachten.”