Even voorstellen

Ik ben Brenda, orthomoleculair hormoontherapeut. Van kinds af aan heb ik al interesse in voeding, gezondheid en leefstijl.

Het eerste boek dat ik zelf kocht toen ik op een leeftijd kwam dat ik zelf mocht gaan shoppen,  was het boek ‘Voeding als medicijn’. Op vakantie nam ik altijd een boek mee over één van deze onderwerpen en bij de verschillende doktersbezoeken van mijzelf of mijn familie stelde ik altijd de vraag ‘Maar hoe komt het dat je last hebt van deze klachten?’ Oftewel ‘Wat is de oorzaak?’

Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs, besloot ik in 2019 studies te gaan volgen die passen bij mijn échte passie; voeding en leefstijl. Tijdens de studies op het gebied van orthomoleculaire voeding kwam ik erachter dat vrijwel alle functies in ons lichaam worden aangestuurd door hormonen, waardoor ik besloot ook de opleiding tot hormoontherapeut te gaan volgen. Eenmaal aan het werk, ontdekte ik dat er zoveel mensen buikklachten ervaren, dat ik ook deze groep wilde kunnen helpen. Verdiepende cursussen en een extra therapeutenopleiding gericht op de darmen en het inzetten van labtesten, volgde. Darmen en hormonen! De ideale combinatie.

We hebben van huis uit geleerd te investeren in een goede opleiding of een mooi huis, maar waarom investeren we eigenlijk niet in onze gezondheid en in kennis over het functioneren van ons eigen lijf? Dit is een gemiste kans. Met deze kennis kun je inspelen op wat jouw lijf nodig heeft om de beste versie van jezelf worden. Hier heb je je hele leven wat aan!

Mijn werkwijze

Ik neem je graag mee in mijn passie voor hormonen, voeding en leefstijl. Want wanneer jij je lichaam gaat voeden, in plaats van vullen en de balans vindt tussen in- en ontspanning, zul je merken dat je hormonen vóór je gaan werken, in plaats van tegen je.

Tijdens een uitgebreid anamnesegesprek bespreken we jouw klachten, vragen en doelen (dit doen we aan de hand van een vragenlijst die je van tevoren invult en opstuurt).

We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en dat wat jouw lichaam nodig heeft om te herstellen en weer in balans te komen. De belangrijkste pijlers hierbij zijn voeding, beweging, ontspanning, slaap en suppletie.

Om een nog beter beeld te krijgen van o.a. tekorten aan vitaminen en mineralen, je vetzuurbalans, intoleranties, een hormonale disbalans en je darmfunctie kan ik ook je bloed en ontlasting laten testen. Hier kunnen namelijk oorzaken liggen van de klachten waar jij mee kampt.

Ik werk met de EMB bloedtesten en doe ontlastingsonderzoek via Biovis. Supplementen kunnen ingezet worden om je lichaam extra te ondersteunen.

Je kunt niet alles in een keer aanpakken, maar iedere goede stap in de juiste richting is er één waarvan je hormonen blij zullen worden. En jij dus ook!

‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.’

(Hippocrates)