Mijn begeleiding

Ik neem je graag mee in mijn passie voor de darmen, hormonen, voeding en leefstijl. Want wanneer jij je lichaam gaat voeden, in plaats van vullen, je jouw triggers weet en aan de oorzaak van jouw klachten gaat werken, zal je merken dat je lijf vóór je gaat werken, in plaats van tegen je. Ga van darmklacht naar darmkracht!

ANAMNESEGESPREK

We starten altijd met een uitgebreid anamnesegesprek waarin ik je allereerst beter wil leren kennen.

We bespreken een hormoonanalyse, gericht op een door jouw ingevulde vragenlijst. We bekijken je huidige voedingspatroon, bespreken je klachten, vragen en uiteraard je doelen. Je gaat naar huis met eerste tips, adviezen en achtergrondinformatie.

We kunnen bij de intake gelijk een EMB bloedtest afnemen. Na vier weken bespreken we de uitslag en je persoonlijke adviesplan.

Daarnaast kun je kiezen voor het afnemen van een bloedtest om je verzuurbalans te meten.

Voor de kosten, klik hier

EMB BLOEDTEST

Ben je benieuwd naar de oorzaak van jouw (vage) klachten?

Zit je fysiek of mentaal niet lekker in je vel en kan je lichaam wel een oppepper gebruiken?

Of wil je een gezondheidscheck en preventief aan de slag?

In mijn praktijk bied ik een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan. Door middel van een vingerprik worden enkele druppels bloed afgenomen. Het bloed wordt in een laboratorium onderzocht. Bij dit onderzoek wordt er op een bredere manier naar je bloed gekeken, zowel met de reguliere als complementaire bril. De test vervangt niet een reguliere bloedtest, maar is wel een uitgebreide aanvulling.

Je kunt deze test inzetten bij klachten, maar uiteraard ook als een gezondheidscheck. Wat heeft jouw lichaam op dit moment nodig? Zie het als een APK voor de gezondheid. Voor de auto doe je die check immers ook ieder jaar!

Om te bekijken waar je je lichaam kunt ondersteunen en waar jouw winst te behalen valt, wordt o.a. het volgende gemeten:

 • Tekorten aan vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Voedingsintoleranties
 • Je hormonale status
 • Darm- en mondverstoringen
 • Parasiet en schimmel belasting van het lichaam.
 • Virale belasting van het lichaam (wat bv. voor vermoeidheid kan zorgen)
 • pH balans
 • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol)
 • Pancreasfunctie (alvleesklierfunctie, insulineresistentie)
 • Toxische belasting
 • Hoe zit je mentaal in je vel? (neurotransmitters)
 • Reguliere bloedwaarden als trombocyten (bloedplaatjes), erytrocyten (rode bloedcellen) en leukocyten (witte bloedcellen).

De uitslag van de test geeft enorm veel waardevolle informatie, waar we direct mee aan de slag kunnen. Ik schrijf een persoonlijk adviesplan waarin staat hoe jij je gezondheid aan kunt pakken. Dit licht ik uitgebreid toe in een consult van 60 minuten.

Voor de kosten, klik hier

 

DARMKRACHT TRAJECT

Ben je klaar met je buikklachten en wil je achter de échte oorzaak komen van je prikkelbare darm? Dan gaan we geen half werk doen!
Met dit traject kies je ervoor om alle triggers van jouw klachten te onderzoeken en aan te gaan pakken. Ik help je in 4 maanden tijd naar een rustige buik; van buikKLACHT naar buikKRACHT. 

We doen de volgende 5 onderzoeken:

 • Uitgebreid ontlastingsonderzoek, gericht op het in beeld krijgen van jouw microbioom. Hierdoor komen we te weten wat jouw darm uit balans brengt. Heb je ziekmakende bacteriën in je darm, parasieten en/of schimmels? Zijn er voldoende goede bacteriën, die soort voor soort belangrijk werk vóór je doen? Maak je voldoende verteringsenzymen aan? Hoe is de kwaliteit van je darmslijmvliezen? Zijn er ontstekingen aanwezig in je darm? Allemaal vragen waar we door middel van dit onderzoek antwoord op gaan krijgen.
 • Bloedonderzoek naar voedselintoleranties en voedselallergieën. Het is superbelangrijk te weten of je met bepaalde voeding, je darm (misschien wel dag in dag uit) aan het triggeren bent. 
 • Bloedonderzoek naar diverse tekorten aan vitaminen en mineralen, als gevolg van opnameproblemen bij darmklachten. Wanneer er tekorten ontstaan, beland je in een vicieuze cirkel en kan de darm zich ook moeilijker herstellen.
 • Bloedonderzoek naar ontstekingsremmende en -bevorderende vetzuren. (omega 3-6 balans).
 • Onderzoek naar SIBO (teveel bacteriën in de dunne darm).

We starten met een uitgebreide anamnese, testen en eerste adviezen.
Zodra ik de resultaten van de testen binnen heb, maak ik een persoonlijk adviesplan, waarna ik je in 4 maanden begeleid naar een rustige buik en kennis waar je een leven lang van kunt profiteren.
Je krijgt in totaal 5 één op één consulten, achtergrondinformatie, werkbladen en de mogelijkheid tot het stellen van vragen via de mail. 

Wil je mij eerst nog je vragen stellen en/of bekijken of je een match voelt? Dat snap ik!
Geef dit aan op het contactformulier, dan plannen we een ‘DARMKRACHT’ gesprek.

Benieuwd naar de kosten, klik hier

CONSULTEN

Wil je echt met je gezondheid aan de slag, dan adviseer ik het pakket van 3 consulten. Tijdens deze 3 één op één momenten van ongeveer 45 minuten neem ik de tijd voor jouw klachten, vragen en doelen. We pakken je gezondheid structureel aan door de verschillende systemen te doorlopen die hier de grootste invloed op hebben. Op deze manier kunnen we je leefstijl stap voor stap aanpassen. Verandering vraagt namelijk inspanning en tijd. Wist je bijvoorbeeld dat het aanpassen van klachten rondom je cyclus en menstruatie minimaal 3 maanden duurt?
Je krijgt tijdens dit traject inzicht, tips, E-books, weekmenu’s en werkbladen die je optimaal zullen ondersteunen. We ronden je traject af met een telefonisch consult van 15 minuten.

Natuurlijk zijn er ook losse consulten in te plannen.

Voor de kosten, klik hier

 

 

OMEGA 3

Omega 3, dé basis voor een goede gezondheid!

Via onze voeding krijgen we verschillende soorten vetten binnen, met ieder hun eigen functie.

Ons moderne leven met bewerkte voeding, chronische stress, inactiviteit en slaaptekort zorgt echter voor een overschot aan Omega 6 vetzuren t.o.v. de Omega 3 vetzuren. Veel mensen hebben dan ook een verhouding Omega 6 ten opzichte van Omega 3 van 20:1 tot zelfs hoger dan dat. De wetenschap adviseert een verhouding van 3:1 of lager, tussen deze essentiële vetzuren.

Waar draagt een goede vetzuurbalans aan bij?

 • Een goede celstofwisseling wat zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen (ontgiften).
 • Omega 3 werkt ontstekingsremmend en heeft hierdoor een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Een goede stemming (ontwikkeling van het brein).
 • Een evenwichtige hormoonbalans. Het is een mega goede ondersteuner bij hormonale klachten zoals stemmingswisselingen, opvliegers en menstruatieklachten.
 • Een hoge stressbestendigheid (hormoongevoeligheid).
 • Mooiere huid en haren (UV-bescherming en hydratatie van binnenuit).
 • DHA draagt bij aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en van de normale hersenfunctie.
 • EPA en DHA dragen bij aan een normale werking van het hart en verlagen hierdoor het risico op hart- en vaatziekten.

Door je vetzuurverhouding in balans te brengen kun je dus veel klachten voorkomen en/of oplossen. Denk hierbij aan hormonale klachten, vermoeidheid, stressgevoeligheid, ontstekingen, verminderde concentratie, stemmingswisselingen, moeite met afvallen of gewrichtsklachten. Ook is Omega 3 heel belangrijk voor je hersenen.

Natuurlijk kun daarnaast je de inname van Omega 6 via de voeding heel goed verlagen.

Feit blijft dat we vaak niet voldoende visvetzuren binnen krijgen voor een optimale balans. Twee keer per week vis eten is niet voldoende. Halen we dit überhaupt?

Ik raad daarom iedereen aan om minimaal twee keer per week vis te eten en daarnaast visolie te gebruiken. Zowel preventief als bij klachten. Ik gebruik in mijn praktijk visolie van Eqology. Dit is veruit de meest zuivere visolie, is hoog gedoseerd, duurzaam en heeft de laagste oxidatiewaarde.

 

SUPPLETIE

Om je zo snel mogelijk weer in balans te brengen, zal ik naast het aanpassen van je voeding, beweging en ontspanning, bepaalde suppletie adviseren. Ik ben groot voorstander van hoogwaardige voedingssupplementen en zal dan ook therapeutische merken adviseren. Hiermee kan ik de hoogst mogelijke werkzaamheid waarborgen, op basis van het meest recente onderzoek. Eén van deze merken is Vitakruid.
Bestel hier deze producten met 10% korting (code Brenda10)

 

‘Kennis is de sleutel tot verandering’.
Je gaat het verschil ervaren tussen voeden en vullen.