Je gezondheid verbeteren door voeding en leefstijl?
Ik help je graag!

Ben jij klaar om af te rekenen

met je (hormonale) klachten?

Heb je last van een afwijkende cyclus, PMS, PCOS, vermoeidheid, een moeizame spijsvertering, een opgejaagd gevoel, stress, een onrustige huid, grote suikerbehoefte, stemmingswisselingen, slecht slapen of laat je immuunsysteem je in de steek? Grote kans dat je hormonen de weg kwijt zijn. Enorm vervelend en waarschijnlijk ben je inmiddels helemaal klaar met die hormonen.

Maar wat als ik je vertel dat je je hormonen ook vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je?

Ontdek welke hormoonproof voeding en leefstijl bij jouw lichaam passen en een verschil van dag en nacht kunnen maken. Investeer in kennis waar je je hele leven van kunt profiteren, zodat je gezond en stralend door het leven kunt.

Ik laat jou graag ervaren wat gezonde voeding en leefstijl voor je kunnen betekenen, zodat je jouw eigen gezondheid een boost kunt geven.

Je kunt je gezondheid positief beïnvloeden door te kiezen voor de juiste voeding en een gezonde leefstijl. Je moet alleen weten hoe…

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg’

Ik ben Brenda, orthomoleculair hormoontherapeut.

Van kinds af aan heb ik al interesse in voeding, gezondheid en leefstijl.

Mijn boekenkast werd dan ook regelmatig aangevuld met een nieuw boek over een van deze onderwerpen.

Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs besloot ik begin 2019 mijn hart te volgen en opleidingen te gaan doen in deze richting.

Werken aan je gezondheid is momenteel belangrijker dan ooit. In onze moderne maatschappij met bewerkte voeding, chronische stress, inactiviteit en slaaptekort is dit echter ook moeilijker dan ooit. In mijn begeleiding staan hormonen, voeding en leefstijl centraal en help ik je naar een lichaam dat vóór je in plaats van tegen je werkt.

‘‘Wat je nu eet en hoe je leeft, heeft gevolgen voor je toekomst”

Een gezonde leefstijl

VOEDING

Iedere hap die je neemt heeft invloed op je hormonen, darmbacteriën en brein. Ook wanneer je eet en wanneer je juist niet zou moeten eten, heeft invloed op je gezondheid. Wij zijn in ons huidige voedingspatroon ver verwijderd geraakt van wat een mens ‘hoort’ te eten. Ik geef je naast inzicht, ook weekmenu’s mee ter inspiratie, zodat je hier stap voor stap mee aan de slag kunt.

BEWEGING

We leiden steeds meer een zittend bestaan. ‘Zitten is het nieuwe roken’ wordt ook wel gezegd. Je kunt met hele kleine veranderingen, je leefstijl al aanzienlijk verbeteren. Je zult versteld staan van de effecten. Iedere dag een beetje is beter dan af en toe heel veel.

ONTSPANNING

Iedereen heeft weleens een periode van emotionele stress ervaren. Een overvolle agenda, zorgen om je kinderen, alle ballen in de lucht houden, laat in de avond nog mailtjes beantwoorden; we herkennen het allemaal. Je lichaam kan echter ook fysieke stress ervaren. Bijvoorbeeld door teveel snelle koolhydraten te eten, te korte nachten te maken, voedingsstoffen te eten waar je eigenlijk niet tegen kunt, of door een verkeerde vetzuurbalans. In beide gevallen voert het hormoon cortisol de boventoon. Chronische emotionele of fysieke stress, betekent een chronisch te hoog cortisol. Dit heeft grote invloed op je andere hormonen en geestelijk welzijn.

SLAAP

Het belangrijkste hormoon bij het slapen is melatonine. Deze stof zorgt voor het in slaap vallen, de diepte van je slaap en de duur ervan. Een belangrijk hormoon, want in je slaap herstel je en resetten je hormonen zich. Ik vertel je graag hoe je dit hormoon voor je kunt laten werken.

SUPPLETIE

Wanneer jouw lichaam een tekort heeft aan vitaminen, mineralen, spoorelementen of de juiste vetzuren, dan kan het niet alle taken uitvoeren die er gevraagd worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Het is belangrijk om tekorten te voorkomen en/of weg te werken door de juiste voeding en dit eventueel aan te vullen met suppletie. Daarnaast kunnen we bepaalde suppletie inzetten voor je gemoedstoestand of om beter met stress om te gaan. We bekijken samen wat jouw lichaam nodig heeft en waar het jou kan ondersteunen.